magye-fejlec

 

Aktuális hírlevelünk

Hírlevél Okleveles Csecsemőmasszázs oktatók számára 2013/13

Hírlevél Okleveles Csecsemőmasszázs oktatók számára 2013/13


Kedves CIMI és CIMI hallgató,

Ezúton szeretnénk a X. Tudományos Továbbképző Kongresszus, Okleveles Csecsemőmasszázs Oktatók Számára előadásainak rövid összefoglalóját és pár gyakorlati információt elküldeni számodra.

A kongresszuson személyesen átveheted:
* 2013 évi oktatási segédanyagokat a 2012 év során oktatott családok számának függvényében ( kérünk ezt összesítsd)
*2013-2014 májusig a MAGYE érvényesítő matricádat
*Tagkártyádat amennyiben új tagunk vagy
*2013 évi befizetésekről a magánszemélyeknek kitöltött számlákat
* Tárolt, vizsgadolgozatodat amennyiben a MAGYE keretén belül végeztél CIMI-ként
*Igazolás a kongresszuson való részvételről   ( akkreditációra benyújtva)
* Személyes ajándékodat
…és reményünk szerint a tombola ajándékodat!

Időpont: 2013 május 10. péntek 9.30-15.00

Továbbképzés helyszíne:    1125 Budapest, Kútvölgyi út 6.
B épület díszterem (Tornaterem) Nemzetközi Pető Intézet
Megközelítés : Déli pályaudvartól: a 61-es villamossal 4 megálló, a Szent János Kórház megállónál kell leszállni, Keleti pályaudvartól: 2-es metróval a Déli pályaudvarig, s innen a 61-es villamossal, mint fentebb, Nyugati pályaudvartól: a 4-es, vagy 6-os villamossal Széll Kálmán térig, itt átszállni a 155-ös buszra, s két megálló a Szent János Kórházig    

A továbbképzés Díja:

  • TÉRÍTÉSMENTES minden MAGYE tagnak / aki 2013 évben tagdíját befizette/
  • A konferencián alkalmat adunk a 2013 évi tagdíj / 7.500 Ft / befizetésére így térítésmentes a konferencián való részvétel CIMI-k és CIMI hallgatók részére
  • Kérlek szépen a 2013 évi tagdíj befizetését igazoló bizonylatot hozd magaddal.
  • Nem MAGYE tagok CIMI-k részére: 4.200 ft

Előadások tartalmának rövid leírása:

Sávolyi Rita:
Csecsemőmasszázs oktatóként a kapcsolatfejlesztésben

A Kapcsolati fejlesztés egy otthon végezhető program gyermeknek és felnőtteknek, akik az autisztikus spektrum kihívásaival néznek szembe. Egyik fő célunk, hogy megtanítsuk a szülőknek, hogy ők hogyan kep1.jpgtudnak segíteni gyermeküknek. Szeretnénk segíteni, hogy a család ne csak el tudja fogadni különleges tagját és élethelyzetét, hanem egyre boldogabb, kiegyensúlyozottabb tudjon lenni.
A fejlesztés teljes mértékben játékos formában zajlik. Mindig a gyermek motivációját keressük, és azt használva építünk játékot, majd ebbe integráljuk a fejlesztési célokat. Az előadás a kapcsolat fejlesztésről és a babamasszázzsal való kapcsolatáról szól.

Balla Barbara
A kapcsolati fejlesztés autista gyermekeknél

Egy autista gyermek sajátos szenzoros rendszerrel, idegi huzalozással, motivációval rendelkezik, ezért a személyre szabott fejlesztés a leghatásosabb megközelítés. A fejlesztési célok a gyermekfejlődés természetes menetét követik. A jelenlegi kutatások azt támasztják alá, hogy az autizmus kihívásával szembenéző gyermekek ugyanúgy fejlődnek, mint bármely társuk, csak átugranak fejlődési lépcsőfokokat vagy hosszabb ideig időznek egynél. A program során megkeressük azokat a hézagokat, elmaradásokat, amik a fejlődési létra elején helyezkednek el és innen kezdünk el lépkedni felfelé a gyerekekkel. Az előadás erről szeretne egy kis ízelítőt és ismeretanyagot átadni a konferencián

Száraz Leonóra:
A köldökzsinórvér és a mesenchimális őssejtek terápiás alkalmazása itthon és külföldön

A köldökzsinórvérből és a mesenchimából nyert őssejtek ma már nem a jövő, hanem a jelen orvostudományának eszközei. Az előadás az őssejtek levételének módjairól, felhasználási lehetőségeiről szól itthon és külföldön.

Dr. Kassai Tamás: Gyermekbántalmazás és elhanyagolás

kassaitamas1201_fill_174x174[1]A baleseti központ gyermek-traumatológiai osztályán évek óta folyamatos feladatott jelent a bántalmazott gyermekek ellátása. Több szervezettel együttműködve évente 20-25 alkalommal előadások formájában próbáljuk felhívni a figyelmet a bántalmazás lehetőségére és az ezzel kapcsolatos jelzési kötelezettségeinkre.
A típusos mechanizmusok és sérülések bemutatása után szó esik a további eljárási menetről is.  Az előadás a külföldi és magyar adatok bemutatásával is szeretné felhívni a figyelmet a kérdés jelentőségére.

Dr. Kassai Tamás: Elkerülhető gyermekkori balesetek

Ha a halálos és maradandó károsodással járó eseteket szeretnénk csökkenteni, az összes baleset prevenciójával kell foglalkoznunk. Minden fórumon fel kell hívni a figyelmet a prevenció fontosságára. Ennek lehetőségeivel foglalkozik az előadás.

A Továbbképző konferenciát és közgyűlést egy kis rágicsálni – innivalóval teheted barátságosabbá! A szerencsédet se hagyd otthon, hiszen tombola is vár minden résztvevőt!

A MAGYE X. szülinapi tortája már készülőben és a személyes ajándékod pedig  becsomagolva vár.

Számítunk megjelenésedre!
A MAGYE tanácsa és a konferencia önkéntes segítő csapata nevében is:

Kovácsné Kisbabér Ildikó                 Némethné Gregor Judit
Segítői koordinátor                               MAGYE elnök

Budapest, 2013 május 6.